Világkonyha: Praktikus mesterfogások főzéskor, sütéskor

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

-a főzés végeztével gyorsan hűtsük le az ételt; lapos edénybe téve, gyorsabban kihűl

 

-tárolásnál kerüljük a fémedényt; üveg, műanyag, kerámia a legideálisabb

 

-húst tartalmazó leves főzésekor a sózást csak két óra főzés után tegyük, így több ízanyag oldódik ki a húsból

 

húsleves készítésekor: amikor készen van, egy pohár hideg vizet adjunk hozzá, majd

 hagyjuk állni fél órát, utána szűrjük, mert így van ideje leülepedni, tükrösebb lesz

 

-a piskóta magasabb lesz, ha az egyik kanál liszt helyett keményítőt használunk

-nem lesz púpos a piskóta közepe, ha a sütőforma oldalát nem kenjük be zsiradékkal

 

-nem horpad be, ha a sütőformát a lehűlés alatt lefele fordítjuk

 

-a babot és a borsót főzés előtt érdemes beáztatni, így csökkentjük a főzési időt

 

-a lencsét csak abban az esetben áztassuk, ha nagyon száraz és kemény; az áztatás

 mindig a főzés előtti éjszakán, kevés vízzel leöntve történjen

 

-az áztatóvizet ne használjuk főzésre, öntsük ki

 

-a hüvelyesek főzővizét ne sózzuk meg, mert így nehezebben puhulnak meg; legjobb, ha a vége felé sózunk, ecetet is csak a főzés végén adjuk hozzá

 

-lerövidíthetjük a főzési időt, ha a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk, de ezt

 végső esetben használjuk, ugyanis a lúgozás következtében a vitaminok hamar elpusztulnak

 

-ha többféle fűszerrel ízesítjük a nyers húst, elsőként a nagyobb szeműeket és a legvégén a porszeműeket szórjuk rá, fordított esetben a darabosabbak már nem tapadnak meg

 

-húsok sütésekor a serpenyőbe tett olaj olyan forró legyen, hogy sercegjen, mikor a húst

 belerakjuk, így rögtön sülni, pirulni kezd és kap egy kérget, ami többek között a szép színt és a jó ízt is adja, valamint a vitaminok ásványi anyagok elillanását, károsodását is nagyban megakadályozza; a közepesen vastag, 5-7 cm-es szeletek oldalanként egy-egy perc sütéssel már jók

 

-azért egészségesebb az olívaolajjal készült étel, mert míg a vaj 120-130 fokon kezd el égni, a napraforgóolaj 160-170 fokon, az olívaolaj 210 fok fölött; a visszahűlés során kevesebb mérgező oxidációs folyamat indul be az olívaolaj esetében

Címkék: főzés tanács

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tóthné Németh Ildikó üzente 15 éve

Köszönöm a sok hasznos tanácsot.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu