Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
-a főzés végeztével gyorsan hűtsük le az ételt; lapos edénybe téve, gyorsabban kihűl -tárolásnál kerüljük a fémedényt; üveg, műanyag, kerámia a legideálisabb -húst tartalmazó leves főzésekor a sózást csak két óra főzés után tegyük, így több ízanyag oldódik ki a húsból húsleves készítésekor: amikor készen van, egy pohár hideg vizet adjunk hozzá, majd hagyjuk állni fél órát, utána szűrjük, mert így van ideje leülepedni, tükrösebb lesz -a piskóta magasabb lesz, ha az egyik kanál liszt helyett keményítőt használunk -nem lesz púpos a piskóta közepe, ha a sütőforma oldalát nem kenjük be zsiradékkal -nem horpad be, ha a sütőformát a lehűlés alatt lefele fordítjuk -a babot és a borsót főzés előtt érdemes beáztatni, így csökkentjük a főzési időt -a lencsét csak abban az esetben áztassuk, ha nagyon száraz és kemény; az áztatás mindig a főzés előtti éjszakán, kevés vízzel leöntve történjen -az áztatóvizet ne használjuk főzésre, öntsük ki -a hüvelyesek főzővizét ne sózzuk meg, mert így nehezebben puhulnak meg; legjobb, ha a vége felé sózunk, ecetet is csak a főzés végén adjuk hozzá -lerövidíthetjük a főzési időt, ha a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk, de ezt végső esetben használjuk, ugyanis a lúgozás következtében a vitaminok hamar elpusztulnak -ha többféle fűszerrel ízesítjük a nyers húst, elsőként a nagyobb szeműeket és a legvégén a porszeműeket szórjuk rá, fordított esetben a darabosabbak már nem tapadnak meg -húsok sütésekor a serpenyőbe tett olaj olyan forró legyen, hogy sercegjen, mikor a húst belerakjuk, így rögtön sülni, pirulni kezd és kap egy kérget, ami többek között a szép színt és a jó ízt is adja, valamint a vitaminok ásványi anyagok elillanását, károsodását is nagyban megakadályozza; a közepesen vastag, 5-7 cm-es szeletek oldalanként egy-egy perc sütéssel már jók -azért egészségesebb az olívaolajjal készült étel, mert míg a vaj 120-130 fokon kezd el égni, a napraforgóolaj 160-170 fokon, az olívaolaj 210 fok fölött; a visszahűlés során kevesebb mérgező oxidációs folyamat indul be az olívaolaj esetében
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Akciós ”Rekord Hét” a Tupperware -ral
A sikerdoki diétás tanácsai
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (5. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (4. rész)