Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan
mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a
víz felforrt, szedd le a tetején képződő habot, majd tedd bele a fűszereket és a
zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul, .
(Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt
szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki,
darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor
mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd
és tisztítsd meg úgy, ahogy az aszpikot szokás, de
zselatint ne használj, ha a dermesztési próba elsőre nem sikerült, inkább főzd
tovább a levet. (A dermesztési próbánál egy kiskanálnyi lehűtött levet hideg
helyre - de nem mélyhűtőbe - teszünk, s a lé akkor jó, ha ott egy negyed órán
belül megkocsonyásodik.) Végül a kocsonya megtisztított és kihűlt (de még nem
dermedő) levét öntsd rá a húsdarabokra, s a tálakat tedd hideg helyre (de nem a
mélyhűtőbe).
A tálaláskor ecetet vagy citromlevet kínálj hozzá. (Van, ahol őrölt pirospaprikát
is szórnak a tejére.)
A kocsonyát a disznó (vagy malac) olyan részeiből főzzük, amelyek jó tartást adnak a lének, így elsősorban fejet, lábat, körmöt, farkat és bőrkét használunk vegyesen. A hús egy kisebb része lehet füstölt is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!