Világkonyha: Ilyen a jó rétes - süss magadnak!

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

RÉTES TÉSZTA

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, pici só.

A hozzávalókat összegyúrjuk, és alaposan kiverjük.

10 dkg zsírból és 5 dkg lisztből "rántást" készítünk. Felolvasztjuk a zsírt és csomómentesre keverjük benne a lisztet, de nem sütjük. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd a rántást rákenjük , felsodorjuk (henger formájúra) és egy órát pihentetjük. A hengert 7 egyforma darabra vágjuk. Egy-egy darabot végére állítva ellapítjuk és kinyújtjuk. Tetszőleges töltelékkel töltjük. Kizsírozott tepsibe rakjuk, tetejét sütés előtt és után is olvasztott zsírral megkenjük.

Máktöltelék: 20 dkg mák, 2 evőkanál méz, 12 dkg cukor, 1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja. A cukorral elkevert darált mákot tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a mézet, a reszelt citrom héját. Hűtőbe tesszük.

Diótöltelék: 20 dkg dió, 2 evőkanál sűrű baracklekvár, 12 dkg cukor, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 narancs reszelt héja, 3 dkg reszelt csokoládé, 0,5 dl rum. A cukorral elkevert darált diót tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a lekvárt, a reszelt narancshéjat, a reszelt csokoládét és a rumot. Hűtőbe.

Aszalt szilvás töltelék: 50 dkg aszalt szilva, 20 dkg darált dió, 8 evőkanál olvasztott margarin, 8 kávéskanál méz, fahéj. A réteslapot dióval megszórjuk, ráhelyezzük az összedarabolt aszalt szilvát, meglocsoljuk olvasztott margarinnal és mézzel. Feltekerjük megsütjük. A kihűlt rétest csokoládémázzal bevonjuk.

Sajtos töltelék: 1 adag mirelit leveles tészta, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 3 dkg liszt, 3 dkg margarin, 2 dl tej, só, bors. A margarinból lisztből és a tejből olyan sűrű basemelt főzünk, hogy elváljon az edény falától. Ha kihűlt belekeverünk 1 tojást, a fűszereket és a reszelt sajtot. Kenhető sűrűségű masszának kell lennie. Ha túl sűrű lenne hígíthatjuk 1 - 2 kanál tejföllel. A felengedett tésztát kinyújtjuk, megtöltjük a krémmel és forró sütőben megsütjük.

Meggy Töltelék: 10 dkg cukor, 50 dkg kimagozott meggy, 10 dkg búzadara, 10 dkg darált dió, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 tojássárgája a kenéshez. A tésztára rákenjük a cukorral és a dióval összekevert meggyet, fahéjjal megszórjuk. Kétfelől ráhajtjuk a tésztát, úgy hogy középen fedjék egymást. Tojással megkenjük villával megszurkáljuk és forró sütőben megsütjük.

Címkék: recept rétes

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu