Világkonyha: Göcseji dödöle

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egy igazi zalai ételkülönlegességet szeretnék megmutatni Nektek, ami akár önálló fogásként, de kitűnően illeszkedik vadhúsok mellé, köretként is.


 

Hozzávalók:

  • cca 1,5 kg  burgonya
  • cca. 40 dkg fínomliszt
  • egy csapott evőkanálnyi só
  • 2 - 3 közepes fej vöröshagyma
  • cca. 13 - 15 dkg sertészsír


Elkészítése:


A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Egy nagyobb fazékba - cca. 5 literes - annyi hideg vizet teszünk, hogy a felkockázott burgonyát egy újnyira a víz ellepje. Megfőzzük a burgonyát, majd burgonyatörővel a levében összetörjük, és ízlés szeritn sózzuk. (Addig kell törni a levében a burgonyát, amig kásaszerű nem lesz!) Aztán hozzádjuk a lisztet, jól elkeverjük, mondhatnám azt is, hogy dagasztjuk fakanállal. Addig végezzük ezt a műveletet amig a burgonya fel nem veszi a lisztet, illetve elérünk egy olyan szintet, amikor már nehezen dagaszthatjuk tovább. Kicsit hagyjuk pihenni a tűzhely szélén, vagy takaréklángon alátéttel.


A hagymát meghámozzuk és nagyon apróra felkockázzuk, majd a felhevített zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy cseréptálba (így az elegáns!), vagy lábosba kevés hagymászsírt teszünk, és a sűrű masszából - zsíros kanállal - nagyobb galuskákat szaggatunk. A hagymás zsírral a kiszaggatott galuskákat meg-meglocsoljuk és tovább szaggatjuk mindaddig amig a massza tart. Sütőben, - ez a jobb - vagy tűzhelyen a kiszaggatott galuskákat megpirítjuk.


Ha önálló ételként kínáljuk, hagymát felkarikázunk forró zsíron megfuttatjuk és ezt öntjük rá a dödölére, esetleg még tehetünk rá hideg tejfölt is.


De mint a bevezetőben említetttem vadhúsok mellé is kitűnően illeszkedik, köretként. 

Címkék: dödöle göcsej

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu