Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy igazi zalai ételkülönlegességet szeretnék megmutatni Nektek, ami akár önálló fogásként, de kitűnően illeszkedik vadhúsok mellé, köretként is.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Egy nagyobb fazékba - cca. 5 literes - annyi hideg vizet teszünk, hogy a felkockázott burgonyát egy újnyira a víz ellepje. Megfőzzük a burgonyát, majd burgonyatörővel a levében összetörjük, és ízlés szeritn sózzuk. (Addig kell törni a levében a burgonyát, amig kásaszerű nem lesz!) Aztán hozzádjuk a lisztet, jól elkeverjük, mondhatnám azt is, hogy dagasztjuk fakanállal. Addig végezzük ezt a műveletet amig a burgonya fel nem veszi a lisztet, illetve elérünk egy olyan szintet, amikor már nehezen dagaszthatjuk tovább. Kicsit hagyjuk pihenni a tűzhely szélén, vagy takaréklángon alátéttel.
A hagymát meghámozzuk és nagyon apróra felkockázzuk, majd a felhevített zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy cseréptálba (így az elegáns!), vagy lábosba kevés hagymászsírt teszünk, és a sűrű masszából - zsíros kanállal - nagyobb galuskákat szaggatunk. A hagymás zsírral a kiszaggatott galuskákat meg-meglocsoljuk és tovább szaggatjuk mindaddig amig a massza tart. Sütőben, - ez a jobb - vagy tűzhelyen a kiszaggatott galuskákat megpirítjuk.
Ha önálló ételként kínáljuk, hagymát felkarikázunk forró zsíron megfuttatjuk és ezt öntjük rá a dödölére, esetleg még tehetünk rá hideg tejfölt is.
De mint a bevezetőben említetttem vadhúsok mellé is kitűnően illeszkedik, köretként.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!