Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sütőben sült hal
1 kg hal (keszeg, csuka, tőkehal),
só,
citromlé,
zsír,
tejföl,
víz
A tisztított és megmosott egész halat sóval bedörzsöljük,
az oldalát és a hasüregét citromlével megöntözzük, és 15-30 percre
hűvös helyre tesszük. A halat zsírral kikent tepsibe, fapálcikákra
fektetjük, tejföllel megöntözzük és közepesen forró sütőben megsütjük
(kb. fél óra). Ha a hal megszárad, vízzel vagy a tepsibe folyt folyadékkal
megöntözzük. A megsült halat egészben egy előre melegített tálra
emeljük. A tepsibe folyt folyadékhoz tejfölt keverünk és mártásként
használjuk.
Rakott hering
60 dkg friss apró hering,
5-7 dkg vaj,
1-2 fej közepes nagyságú hagyma,
só,
bors
A friss heringeket lefejezzük és kibelezzük, folyó hideg vízben gyorsan lemossuk. A vajjal kikent formába rétegesen lerakjuk az apróra vágott hagymát és a sózott heringet, a legfelső rétegre vajdarabokat helyezünk. Sütőben 20-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk, főtt vagy sült burgonyával.
Lazacleves
500 g lazac
3 burgonya
2 sárgarépa
1 poréhagyma
5 szem fehér bors
2 halleveskocka
1 l víz
friss kapor
a tálaláshoz tejföl
Forrald föl a vizet és tedd hozzá a kétleveskockát. Add hozzá a feldarabolt répát és főzd 10 percig. Add hozzá a darabolt burgonyát és a karikára vágott póréhagymát. Főzd, amíg minden zöldség puha nem lesz. Tisztítsd meg a lazacfilét, vedd le a bőrét, vágd kockákra és tedd a fazékba. Amikor a leves újra felrottyan, vedd le a fazekat a tuzről, fedd le és hagyd 5 percig állni. Ez idő alatt elkészülnek a haldarabok a levesben és finom levesek maradnak. A tányérokba szórj felaprított kaprot és kínálj mellé tejfölt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Észt receptek - Kocsonya, sörleves, sörsült
Észt receptek - Házi zabkenyér és burgonyasaláta
Mit tud és mit gyógyít a sütőtök - receptekkel
Megyéink és városaink ízei - receptekkel