Világkonyha: Észt receptek - Kocsonya, sörleves, sörsült

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kocsonya
2 - 2.5 kg disznóláb vagy borjúláb, csonttal és bőrrel együtt (ujjak is benne lehetnek)
1 apróra vágott sárga hagyma héjával együtt
1 apróra vágott sárgarépa
8-10 szemesbors
6 szegfűbors magja
1 babérlevél

Öblítsük le a húst és tegyük hideg vízbe, egy edénybe. Forraljuk fel, majd forraljuk tovább 1-2 percig, majd öntsük le róla a vizet, öblítsük le a húst és az edényt, eltávolítva minden habot róla. Öntsünk tiszta forralt vizet a húsra, fedő nélkül, kis lángon addig főzzük, míg a hús leválik a csontról.(kb.3-4 óra). Nem szabad túl gyorsan főzni, mert zavaros lesz a leve. Szedjük le a zsírt a tetejéről, adjunk még vizet hozzá, ha szükséges. A répát és a hagymát kb. 1-2 óra múlva adjuk csak hozzá, a fűszereket és a sót (2-3 teáskanál) csak az utolsó 10 percben. Ha kész, vegyük ki a húst, hűtsük ki és szeleteljük fel. Tegyük a húst és a lét egy edénybe, adjunk hozzá sót, mert a hús elveszti zamatát a hülés során. Forraljuk fel az egészet még egyszer, majd hagyjuk hülni pár percig; ezután tegyük formába vagy egy nagy tálba, amit előzőleg hideg vízzel kiöblítettünk. Fedjük be őket folpackkal vagy fóliával és hagyjuk hideg helyen. 5-7 napon belül ehető.
Ha nincs elég glutén a húsban, a disznósajt nem áll össze. Ebben az esetben tegyünk néhány teáskanál zselatinport a kihűtött húslébe, és hagyjuk feloldódni, miközben az edényt forró vízbe állítjuk. Nem szabad fagyasztani! A kocsonya mind forró burgonyával, mind hidegen fogyasztható. Mindkét esetben vagy mustár, vagy enyhe ecet vagy ecetes torma illik hozzá.

Sörleves
10 dkg durván reszelt fekete kenyér
6 pohár víz, fél liter barnasör
6 evőkanál méz vagy cukor
1-2 evőkanál tejszín

A kenyeret a vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a sört, a mézet vagy a cukrot, és végül a tejszínt. Forrásig hevítjük.

Savanyúkáposzta-leves
1 kg savanyúkáposzta
1 kg disznóhús
2-3 l víz
2 sárgarépa
2 evőkanál cukor
2 teáskanál só
(igény esetén 1 dl árpagyöngy)
a tálaláshoz tejföl

Tedd fel a savanyúkáposztát, a húst (és az árpagyöngyöt) hideg vízben főni. Engedd forrni, majd lassú tűzön még 2-3 órát lassan főni. Fél órával az elkészülte előtt add hozzá a vékonyra reszelt sárgarépát, ízesítsd sóval és cukorral - ez utóbbi segít oldani a túl savanyú ízt. Ízlés szerint tehetsz a levesbe darabolt hideg főttburgonyát közvetlenül a tálalás előtt.

Sörsült
1 1/2 kg marhahátszín
2 evőkanál vaj
2 evőkanál búzaliszt
12 kis hagyma
3 sárgarépa
1 evőkanál só
6 fokhagymagerezd
6 erős fehér bors
6 erős fekete bors
2 babérlevél
2 üveg világos sör

A húst nagy darabokra aprítsd fel, hámozd meg a répákat és a hagymákat. Az edény alján pirítsd meg vajon a húst, add hozzá a lisztet és hagyd, hogy az is megbarnuljon. Add hozzá az egész hagymákat, a felszeletelt répákat, az ízesítőket és a sört. Keverd meg az egészet, fedd le egy fedővel és párold a sütőben 150 fokon közel 2 1/2 órát.

Címkék: konyha recept észt

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu