Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kocsonya
2 - 2.5 kg disznóláb vagy borjúláb, csonttal és bőrrel együtt (ujjak
is benne lehetnek)
1 apróra vágott sárga hagyma héjával együtt
1 apróra vágott sárgarépa
8-10 szemesbors
6 szegfűbors magja
1 babérlevél
só
Öblítsük le a húst és tegyük hideg vízbe, egy edénybe.
Forraljuk fel, majd forraljuk tovább 1-2 percig, majd öntsük le
róla a vizet, öblítsük le a húst és az edényt, eltávolítva minden
habot róla. Öntsünk tiszta forralt vizet a húsra, fedő nélkül, kis
lángon addig főzzük, míg a hús leválik a csontról.(kb.3-4 óra).
Nem szabad túl gyorsan főzni, mert zavaros lesz a leve. Szedjük
le a zsírt a tetejéről, adjunk még vizet hozzá, ha szükséges. A
répát és a hagymát kb. 1-2 óra múlva adjuk csak hozzá, a fűszereket
és a sót (2-3 teáskanál) csak az utolsó 10 percben. Ha kész, vegyük
ki a húst, hűtsük ki és szeleteljük fel. Tegyük a húst és a lét
egy edénybe, adjunk hozzá sót, mert a hús elveszti zamatát a hülés
során. Forraljuk fel az egészet még egyszer, majd hagyjuk hülni
pár percig; ezután tegyük formába vagy egy nagy tálba, amit előzőleg
hideg vízzel kiöblítettünk. Fedjük be őket folpackkal vagy fóliával
és hagyjuk hideg helyen. 5-7 napon belül ehető.
Ha nincs elég glutén a húsban, a disznósajt nem áll össze. Ebben
az esetben tegyünk néhány teáskanál zselatinport a kihűtött húslébe,
és hagyjuk feloldódni, miközben az edényt forró vízbe állítjuk.
Nem szabad fagyasztani! A kocsonya mind forró burgonyával, mind
hidegen fogyasztható. Mindkét esetben vagy mustár, vagy enyhe ecet
vagy ecetes torma illik hozzá.
Sörleves
10 dkg durván reszelt fekete kenyér
6 pohár víz, fél liter barnasör
6 evőkanál méz vagy cukor
1-2 evőkanál tejszín
A kenyeret a vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a sört, a mézet vagy a cukrot, és végül a tejszínt. Forrásig hevítjük.
Savanyúkáposzta-leves
1 kg savanyúkáposzta
1 kg disznóhús
2-3 l víz
2 sárgarépa
2 evőkanál cukor
2 teáskanál só
(igény esetén 1 dl árpagyöngy)
a tálaláshoz tejföl
Tedd fel a savanyúkáposztát, a húst (és az árpagyöngyöt) hideg vízben főni. Engedd forrni, majd lassú tűzön még 2-3 órát lassan főni. Fél órával az elkészülte előtt add hozzá a vékonyra reszelt sárgarépát, ízesítsd sóval és cukorral - ez utóbbi segít oldani a túl savanyú ízt. Ízlés szerint tehetsz a levesbe darabolt hideg főttburgonyát közvetlenül a tálalás előtt.
Sörsült
1 1/2 kg marhahátszín
2 evőkanál vaj
2 evőkanál búzaliszt
12 kis hagyma
3 sárgarépa
1 evőkanál só
6 fokhagymagerezd
6 erős fehér bors
6 erős fekete bors
2 babérlevél
2 üveg világos sör
A húst nagy darabokra aprítsd fel, hámozd meg a répákat és a hagymákat. Az edény alján pirítsd meg vajon a húst, add hozzá a lisztet és hagyd, hogy az is megbarnuljon. Add hozzá az egész hagymákat, a felszeletelt répákat, az ízesítőket és a sört. Keverd meg az egészet, fedd le egy fedővel és párold a sütőben 150 fokon közel 2 1/2 órát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Red Bull a természetből - élénkítő növények
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (5. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (4. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (3. rész)