Világkonyha: Halas tippek a konyhában

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Halas tippek a konyhábanAktív kép

A halfogyasztás Magyarországon igen kevés. De miért nem fogyasztunk többet ebből az ízletes könnyen elkészíthető finomságból? Cikkünkben bemutatjuk a halsütés fortélyait, és titkait. Érdemes kipróbálni.

A frissen fogott hal teste kemény, és rugalmas, szem tiszta, a kopoltyúja piros, és soha nincs kellemetlen szaga.

A hal tárolásához a legideálisabb hőmérséklet plusz 3 c fok. A bőrét könnyebben lenyúzzuk, ha a benedvesített kezünket sóval bedörzsöljük. A pontynak okvetlenül vágjuk ki a méregfogát, mert különben keserű lesz az étel. Érdemes a halakt mérsékleten fűszerezni, mert könnyen elveszíti jellegzetes ízét. Egy személyre kb. 16 dkg filézett halat számítsunk.

A tengeri halat sütés előtt érdemes bepácolni, fehérborssal, citrommal, és finomra vágott petrezselyemmel. A pácolással levesszük az intenzív halszagot, A sütés előtt érdemes a halat pár percig tejben áztatni, és lisztben megforgatni, és nagyon forró olajban kisütni. Csak tíz perccel a sütés előtt sózzuk be a halat, így nem fog apró darabokra törni.

Aktív kép Aktív kép

Mielőtt elkészítjük a halat ecettel vagy citrommal dörzsöljük be, így enyhül az erős halszag, és a húsa könnyű és puhán omlós lesz. Amikor fűszerezzük, a halat úgy tudjuk egyenletesen elosztatni a fűszert, ha a fej alatt több helyen bevagdossuk, és a test többi részén is.

Ha fagyasztott halat használunk, érdemes tejben kiengedni így finomabb lesz az íze. Könnyebb a halat lepikkelyezni, ha előtte forró vízbe mártjuk. A serpenyőt úgy tudjuk a legkönnyebben tisztítani sütés után, ha sót szórunk bele, és felforrósítjuk, így elveszi a halszagot.

Aktív kép Aktív kép Aktív kép Aktív kép

Sajtos sült lazac:

Hozzávalók:

60 dkg lazac,
8 dkg vaj,
1 ek liszt,
1 tojássárgája,
2 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
szerecsendió, kakukkfű, oregano
citromlé,
só.

Elkészítés:
A halat felszeleteljük, megsózzuk és citromlével megcsepegtetjük. A vajjal kikent tűzálló tálban, alufólia alatt, sütőben megsütjük. (Kb. 15 perc alatt.) Közben elkészítjük a mártást. A vajat, lisztet és a tejjel sűrítve felfőzzük. (Besamell mártás.) A tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és a sült hal levét. Belekeverjük a fűszereket, és a halra öntjük. A sajt maradék felét a tetejére szórjuk. Sütőben pirosra sütjük.

Címkék: feldolgozás filé fogyaszt hal ponty tárolás íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu