Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Halas tippek a konyhában
A halfogyasztás Magyarországon igen kevés. De miért nem fogyasztunk többet ebből az ízletes könnyen elkészíthető finomságból? Cikkünkben bemutatjuk a halsütés fortélyait, és titkait. Érdemes kipróbálni.
A frissen fogott hal teste kemény, és rugalmas, szem tiszta, a kopoltyúja piros, és soha nincs kellemetlen szaga.
A hal tárolásához a legideálisabb hőmérséklet plusz 3 c fok. A bőrét könnyebben lenyúzzuk, ha a benedvesített kezünket sóval bedörzsöljük. A pontynak okvetlenül vágjuk ki a méregfogát, mert különben keserű lesz az étel. Érdemes a halakt mérsékleten fűszerezni, mert könnyen elveszíti jellegzetes ízét. Egy személyre kb. 16 dkg filézett halat számítsunk.
A tengeri halat sütés előtt érdemes bepácolni, fehérborssal, citrommal, és finomra vágott petrezselyemmel. A pácolással levesszük az intenzív halszagot, A sütés előtt érdemes a halat pár percig tejben áztatni, és lisztben megforgatni, és nagyon forró olajban kisütni. Csak tíz perccel a sütés előtt sózzuk be a halat, így nem fog apró darabokra törni.
Mielőtt elkészítjük a halat ecettel vagy citrommal dörzsöljük be, így enyhül az erős halszag, és a húsa könnyű és puhán omlós lesz. Amikor fűszerezzük, a halat úgy tudjuk egyenletesen elosztatni a fűszert, ha a fej alatt több helyen bevagdossuk, és a test többi részén is.
Ha fagyasztott halat használunk, érdemes tejben kiengedni így finomabb lesz az íze. Könnyebb a halat lepikkelyezni, ha előtte forró vízbe mártjuk. A serpenyőt úgy tudjuk a legkönnyebben tisztítani sütés után, ha sót szórunk bele, és felforrósítjuk, így elveszi a halszagot.
Sajtos sült lazac:
Hozzávalók:
60 dkg lazac,
8 dkg vaj,
1 ek liszt,
1 tojássárgája,
2 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
szerecsendió, kakukkfű, oregano
citromlé,
só.
Elkészítés:
A halat felszeleteljük, megsózzuk és citromlével megcsepegtetjük. A vajjal kikent tűzálló tálban, alufólia alatt, sütőben megsütjük. (Kb. 15 perc alatt.) Közben elkészítjük a mártást. A vajat, lisztet és a tejjel sűrítve felfőzzük. (Besamell mártás.) A tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és a sült hal levét. Belekeverjük a fűszereket, és a halra öntjük. A sajt maradék felét a tetejére szórjuk. Sütőben pirosra sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Megyéink és városaink ízei - receptekkel
Katalán krém
Az olasz konyha gyöngyszemei: Pesto
Zöld teás sütemény Japánból