Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ételed és életed. A csillagjegyek nemcsak az ember tulajdonságait és jellemét határozzák meg, hanem táplálkozási szokásait is. Ezért nem véletlen, hogy más ételfajtákat kedvelnek a Bakok, mint a Szüzek vagy a Nyilasok, és ugyancsak eltérő étrend biztosítja egészségüket.
Az egyes csillagjegyek megfelelő táplálálkozása azegészséges életmód egyik alappillére. Az alábbi horoszkópból kiderül, ki mit és mennyit kell, hogy egyen bizonyos ételfajtákból, ugyanakkor mit kell száműznie étrendjéből.
Kos (március 21–április 19.)
Mit egyél? Ajánlott az ésszerű étkezés. A zabpehely, a hal, a zöldségek (azok között lehet káposzta, retek, fehérrépa is), enyhén zsíros hússal és sült burgonyával. A kapor és a hagyma különösen jót tesznek a Kos jegy szülötteinek. Kerüld az éjszakai nassolást.
Mit igyál? A Kosok könnyen elveszíthetik a mértéket, ha ivásról van szó. Sajt mellé fogyasszanak vörösbort, máskor inkább fehérbort vagy 1-2 pohár pezsgőt.
Mivel vendégeld meg a Kost? Szaftos, fűszeres étellel lepd meg, de ne feledkezz meg a zöldségekről sem! Desszertnek édes sütivel és gyümölccsel kínáld.
Étellista
- Hús: bárány, hal
- Gyümölcs: grépfrút, görög- és sárgadinnye, málna, kivi
- Zöldség: sárga- és fehérrépa, burgonya, retek, paprika
- Fűszerek: bors, hagyma, sáfrány, kapor, rozmaring, menta, koriander, kakukkfű
Bika (április 20–május 20.)
Mit egyél? Hajlamos vagy a falánkságra... Ne feledd: nem mindig egészséges, ami finom! Egyél sok gyümölcsöt: narancs, citrom, alma, szilva és körte a legjobb választás. A hús mellé pedig könnyű salátát, sárgarépát és káposztát válassz.
Mit igyál? A nyugodt, csendes Bikát ingerli az erős alkohol, az égetett szeszes ital. Igyál inkább finom, nemes borokat.
Mivel vendégeld meg a Bikát? A hagyományos konyhát, a gazdag ízvilágot kedveli. Hússal teli, sűrű levessel várja. A fő fogás legyen egzotikus ízesítésű sült marha, desszertnek gyümölcsöt tálalj.
Étellista
- Hús: Marhahús
- Gyümölcs: alma, szilva, banán, cseresznye, körte, narancs, citrom
- Zöldség: borsó, paraj, paradicsom, sárgarépa, káposzta
- Fűszer: kapor, petrezselyem, menta, szegfűszeg, ánizs
Ikrek (május 21–június 21.)
Mit egyél? Fehérjetartalmú ételeket: tojás, sajt, dió. Idegrendszeredet óvja az aszalt szilva és barack, az olajbogyó és a földi mogyoró. Ehetsz erősen fűszereset is.
Mit igyál? Nem érdekel igazából az ital. Társaságban igyál könnyű száraz bort vagy muskotályt.
Mivel vendégeld meg az Ikreket? A mennyiség nem, sokkal inkább a változatosság érdekli. Az asztal legyen kicsi, de tele egzotikus étellel. Étellista:
- Hús: baromfi
- Gyümölcs: karambola, gránátalma, datolya, dió
- Zöldség: bab, kelkáposzta, zeller, olajbogyó, paprika, paradicsom
- Fűszer: chili, bors, torma, szerecsendió
Rák (június 22–július 22.)
Mit egyél? A gyomrod rabja vagy, ezért érdemes odafigyelni, mit eszel. Görögdinnyét korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz, mert az tisztítja a szervezetet. Ajánlottak a zöldségek és a tenger gyümölcsei, de csak módjával.
Mit igyál? Óvatosan az alkohollal, főleg a sörrel. Ne igyál olcsó bort és sört, mivel igen érzékeny a gyomrod. Inkább a vermutot válaszd, de abból se sokat, mert a Rákok könnyen alkoholfüggővé válhatnak.
Mivel vendégeld meg a Rákot? Szereti a szép terítéket. Rákkal, kagylóval, hallal lepd meg. Kedveli a gombát, a salátaféléket és a különféle szószokat, a tejszínhabos fagylaltot vagy gyümölcsöt.
Étellista:
- Hús: hal, tengergyümölcsei
- Gyümölcs: kókuszdió, szőlő, citrom, görögdinnye
- Zöldség: káposzta, uborka, uborka, burgonya, fejes saláta, fehérrépa
- Fűszerek: citrom, mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, torma, zsálya
Oroszlán (július 23–augusztus 22.)
Mit egyél? Feltétlenül egyél baromfit, és minél több friss és szárított gyümölcsöt. A zöldségek közül pedig tököt és padlizsánt.
Mit igyál? Ne vidd túlzásba, mert hamar megárt az ital. Néha már néhány pohár bor is…
Mivel vendégeld meg az Oroszlánt? Szereti a luxust. Készülj kaviárral, lazaccal vagy vadétellel boros mártásban. Ne feledkezz meg a klasszikus zenéről sem.
Étellista:
- Hús: baromfi, vadhúsok, hal
- Gyümölcs: alma, citrom, narancs, ananász
- Zöldség: olajbogyó, tök, padlizsán, karalábé, zöldborsó
- Fűszer: koriander, gyömbér, tárkony, ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, cikória
Szűz (augusztus 23–szeptember 22.)
Mit egyél? Legjobb, ha többnyire vegetáriánus étrendet választasz. Felejtsd el a zsíros disznóhúst. Néhanapján ehetsz csirkét vagy borjút. Zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatsz korlátlanul.
Mit igyál? Májadnak és gyomrodnak könnyet megárthat az alkohol. Könnyű száraz bort ihatsz azért olykor-olykor.
Mivel vendégeld meg a Szüzet? Nem igazi ínyenc, közömbös a finomságokra. Ajánlj salátát friss zöldséggel, főfogásnak borjút rizzsel, desszertnek pedig gyümölcsöt.
Étellista:
- Hús: borjú
- Gyümölcs: sárgabarack, gránátalma, dinnye, eper, ribizli
- Zöldség: bab, karfiol, zeller, tök, saláta, uborka
- Fűszer: cikória, vanília, babérlevél, fahéj
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Étkezés és a csillagjegyed: mit egyél...2
Észt konyháról
Sok-sok étkes vicc és anekdóta!