Világkonyha: Szezámmagos bundában sült csirkecomb barnarizzsel és mézes sült céklával (kép)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szezámmagos bundában sült csirkecomb barnarizzsel és mézes sült céklával

A barna rizst egyszerüen megfőztem, A csirkecombot szezámmagos zsemlemorzsában forgattam meg.

A céklát nagyon szeretem,akárhogy is van elkészítve.Meghámoztam ,majd négyfelé vágtam,beletettem egy sütőtálba.Sóztam, borsoztam.

Egy pohárba étolajat öntöttem, belecsavartam egy fél citrom levét, adtam hozzá szárított oreganot /friss jobb lett volna /és egy evőkanál mézet.Mindezt jól összekevertem és a befűszerezett céklát meglocsoltam vele. Fóliával letakartam és betettem sülni.Kb. 30-40 perc alatt puha lett.

Akkor a maradék olajat ráöntöttem, összekevertem.Frissen reszelt tormával megszórtam.Melegen és hidegen is nagyon finom.

Látta 783 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Makovics Jánosné üzente 7 éve

Köszönöm,hogy leírtad az elkészítését a mézes sült céklának.

Válasz

Ami a receptemből kimaradt! A mézet a páclébe teszem,vagyis az olajjal, a citrommal és az oreganoval keverem össze. Ezzel locsolom meg a céklát sütés előtt, majd a végén is ilyen lével kevertem össze.
A fokhagymás cékla is nagyon finom lehet, Ki fogom próbálmi. Köszönöm a receptet.

Válasz

B Klári üzente 7 éve

A cékla az egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldség. A következő sült cékla recept meglehetősen fokhagymás is, amely nem csupán egy finomságot eredményez, de egy kész vitaminbombát is. A cékla elég sokáig sül, így akkor érdemes elkészíteni, ha valami nagy darab húst sütünk ebédre vagy vacsorára..


Hozzávalók

0.5kg cékla (lásd tippek)
5 ek olívaolaj
5 ek balzsamecet
5 gerezd fokhagyma
1 marék oregano ( lásd tippek)
1 ek méz (opcionális)
Só, bors

Elkészítés

1. A sütőt bemelegítjük 200 fokra.

2. A céklát megpucoljuk, és ha szükséges, félbe vagy negyedekre vágjuk. A fokhagyma gerezdeket összetörjük (héjjal együtt).

3. A balzsamecetet elkeverjük az olívaolajjal (és az esetleges mézzel), sózzuk, borsozzuk.

4. Egy (nem fém) kicsi és mély tepsibe áttesszük a céklát és a zúzott fokhagymát, leöntjük az öntettel, majd megszórjuk a zöldfűszerrel.

5. A tepsit jól lezárjuk alufóliával (vagy egyéb fedővel). Kb 45-60 percig sütjük, a cékla nagyságától függően.

Válasz

Makovics Jánosné üzente 7 éve

Húúú,nagyon étvágygerjesztő,hogy készül a sült cékla?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu