Világkonyha: Szezámmagos bundában sült csirkecomb barnarizzsel és mézes sült céklával (kép)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szezámmagos bundában sült csirkecomb barnarizzsel és mézes sült céklával

A barna rizst egyszerüen megfőztem, A csirkecombot szezámmagos zsemlemorzsában forgattam meg.

A céklát nagyon szeretem,akárhogy is van elkészítve.Meghámoztam ,majd négyfelé vágtam,beletettem egy sütőtálba.Sóztam, borsoztam.

Egy pohárba étolajat öntöttem, belecsavartam egy fél citrom levét, adtam hozzá szárított oreganot /friss jobb lett volna /és egy evőkanál mézet.Mindezt jól összekevertem és a befűszerezett céklát meglocsoltam vele. Fóliával letakartam és betettem sülni.Kb. 30-40 perc alatt puha lett.

Akkor a maradék olajat ráöntöttem, összekevertem.Frissen reszelt tormával megszórtam.Melegen és hidegen is nagyon finom.

Látta 1182 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Makovics Jánosné üzente 13 éve

Köszönöm,hogy leírtad az elkészítését a mézes sült céklának.

Válasz

Ami a receptemből kimaradt! A mézet a páclébe teszem,vagyis az olajjal, a citrommal és az oreganoval keverem össze. Ezzel locsolom meg a céklát sütés előtt, majd a végén is ilyen lével kevertem össze.
A fokhagymás cékla is nagyon finom lehet, Ki fogom próbálmi. Köszönöm a receptet.

Válasz

B Klári üzente 13 éve

A cékla az egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldség. A következő sült cékla recept meglehetősen fokhagymás is, amely nem csupán egy finomságot eredményez, de egy kész vitaminbombát is. A cékla elég sokáig sül, így akkor érdemes elkészíteni, ha valami nagy darab húst sütünk ebédre vagy vacsorára..


Hozzávalók

0.5kg cékla (lásd tippek)
5 ek olívaolaj
5 ek balzsamecet
5 gerezd fokhagyma
1 marék oregano ( lásd tippek)
1 ek méz (opcionális)
Só, bors

Elkészítés

1. A sütőt bemelegítjük 200 fokra.

2. A céklát megpucoljuk, és ha szükséges, félbe vagy negyedekre vágjuk. A fokhagyma gerezdeket összetörjük (héjjal együtt).

3. A balzsamecetet elkeverjük az olívaolajjal (és az esetleges mézzel), sózzuk, borsozzuk.

4. Egy (nem fém) kicsi és mély tepsibe áttesszük a céklát és a zúzott fokhagymát, leöntjük az öntettel, majd megszórjuk a zöldfűszerrel.

5. A tepsit jól lezárjuk alufóliával (vagy egyéb fedővel). Kb 45-60 percig sütjük, a cékla nagyságától függően.

Válasz

Makovics Jánosné üzente 13 éve

Húúú,nagyon étvágygerjesztő,hogy készül a sült cékla?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu