Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egészséges
virágokat válogassunk, kicsit folyó víz alatt elmossuk, de óvatosan és
csak kissé, hogy a virágpor benne maradjon. Lehetőleg tiszta helyen
gyűjtsük, távol az utaktól.
Két marék pitypangvirágot teszünk egy liter hideg vízbe és lassan főzzük.
Amikor a víz bugyogni kezd, a tűzhelyről a fazekat levesszük és éjszakára állni hagyjuk a főzetet.
Másnap az egészet egy szitára öntjük, lecsepegtetjük, és két kézzel jól kinyomjuk.
A
léhez egy kiló nyers cukrot keverünk, és hozzáadunk egy fél citromot
karikákra vágva, esetleg héja nélkül csak a levét. Ennél több citromtól
savanyú lesz.
A fazekat fedő nélkül tesszük a tűzhelyre.
A legkisebb lángon melegítjük, hogy az összes vitamin megmaradjon benne. A főzetet pároljuk, vigyázva arra, nehogy forrjon.
A
masszát egyszer-kétszer hagyjuk kihűlni, hogy ellenőrizhessük az
állagát. Nem szabad túl sűrűnek lennie, mert akkor idővel
kikristályosodik. De túl híg se legyen, mert akkor megsavanyodik.
Próbáljátok ki ha már virágzik, megéri! Én idén is fogok készíteni "házi mézet"! ;-)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!