Világkonyha: SZOKATLAN TEJTERMÉKEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

SZOKATLAN TEJTERMÉKEK

Ezt a témát B Klári indította 6 éve

Nagyon sokféleképpen lehet a tejet feldolgozni.
Mivel napi táplálékról van szó, rengeteg technikája kialakult.

Szerencsére újra divatba jött a házi tej és a teljes tej fogyasztása. Ez viszont hamar romlik, amit valahogy kezelni kell.

Gyűjtsük össze, mi mindent lehet belőle készíteni.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Apu Béla üzente 6 éve

Nagyon vigyázz!! Az Indiai tej-és tejtermékek nagyon sok mellékterméket tartalmaznak!!!!!!!
Figyeld a TV-t.

Válasz

Tamás Magdi üzente 6 éve

Ez az indiai sajt felkeltette a figyelmemet, kipróbálom .
Tejfölből már én is készítettem krémsajtot azonos módszerrel,nagyon finom volt!

Tamás Magdi

Válasz

T. Adrienn üzente 6 éve

Indiai házisajt (panír) készítése:

Az indiai házisajt teljesen friss tejből készül. Ebben a készítése egyedülálló! 1,5 l friss (házi) tejet felforralunk, majd hozzáadunk kb fél deci citromlevet. addig kevergetjük, míg a tej a savótól elválik, majd sűrű szövésű textílián átszűrjük. A "túrót" ezután a szűréshez használt textíliába csomagoljuk, és egy nehéz súllyal (kb 1 kg) egy órát préseljük. Ez a sajt a hűtőben 4-5 napig eláll.

Többféle szempontból is különleges tulajdonságokkal rendelkezik az így készített sajt: Süthető, melegíthető, nem olvad úgy, mint a többi sajtféleség.
Kenhető sajtok

Kenhető sajtokat a túróhoz hasonlóan állíhatunk elő. Ahogy a németek mondják: a legfrissebb kenhető sajt a túró! (ez németül jobban hangzik :o) ) Az aludttejet, joghurtot, sózott savanyú tejszínt vagy a sós tejfölt öntsük sűrű szövésű textíliára, és hagyjuk hogy a leve lecsöpögjön. Attól függően mennyire csöpögtetjük ki a levét lágyabb vagy keményebb sajtot kapunk. Ha formatartó sajtot szeretnénk, akkor az előbbi masszát még préseljük is egy ideig: így még több savót tudunk eltávolítani.

Az így nyert sajtkrémet/sajtot akárhogyan ízesíthetjük. Natur termékekből készülhet sajttorta, de adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, snidlinget, borsot, sót zöldfűszereket: akármit...

48434_446b62531cf1_s

brendatej.jpg

Válasz

B Klári üzente 6 éve

Érdekes hagyományos közép-ázsiai szárított termék a csuró (vagy csura), amely tehén- vagy birkatúróból készül.

A túrót megfőzik, egy kilyukasztott zsákban levegőre teszik, kicsepegtetik és megszárítják. Miután a zsákban jól megszáradt, szétmorzsolják és jól szétterítve kiteszik a napra szikkadni.

Az így készített csuró akár két évig is eláll, a targanával (tarhonyával) és a szárított vagy pácolt húsokkal együtt a lovas népek fontos ételtartalékai közé tartozik.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu