Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát B Klári indította 13 éve
Nagyon sokféleképpen lehet a tejet feldolgozni.
Mivel napi táplálékról van szó, rengeteg technikája kialakult.
Szerencsére újra divatba jött a házi tej és a teljes tej fogyasztása. Ez viszont hamar romlik, amit valahogy kezelni kell.
Gyűjtsük össze, mi mindent lehet belőle készíteni.
Hozzászólások eddig: 4
Apu Béla üzente 13 éve
Nagyon vigyázz!! Az Indiai tej-és tejtermékek nagyon sok mellékterméket tartalmaznak!!!!!!!
Figyeld a TV-t.
Tamás Magdi üzente 13 éve
T. Adrienn üzente 13 éve
Indiai házisajt (panír) készítése:
Az indiai házisajt teljesen friss tejből készül. Ebben a készítése egyedülálló! 1,5 l friss (házi) tejet felforralunk, majd hozzáadunk kb fél deci citromlevet. addig kevergetjük, míg a tej a savótól elválik, majd sűrű szövésű textílián átszűrjük. A "túrót" ezután a szűréshez használt textíliába csomagoljuk, és egy nehéz súllyal (kb 1 kg) egy órát préseljük. Ez a sajt a hűtőben 4-5 napig eláll.
Többféle szempontból is különleges tulajdonságokkal rendelkezik az így készített sajt: Süthető, melegíthető, nem olvad úgy, mint a többi sajtféleség.
Kenhető sajtok
Kenhető sajtokat a túróhoz hasonlóan állíhatunk elő. Ahogy a németek mondják: a legfrissebb kenhető sajt a túró! (ez németül jobban hangzik :o) ) Az aludttejet, joghurtot, sózott savanyú tejszínt vagy a sós tejfölt öntsük sűrű szövésű textíliára, és hagyjuk hogy a leve lecsöpögjön. Attól függően mennyire csöpögtetjük ki a levét lágyabb vagy keményebb sajtot kapunk. Ha formatartó sajtot szeretnénk, akkor az előbbi masszát még préseljük is egy ideig: így még több savót tudunk eltávolítani.
Az így nyert sajtkrémet/sajtot akárhogyan ízesíthetjük. Natur termékekből készülhet sajttorta, de adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, snidlinget, borsot, sót zöldfűszereket: akármit...
B Klári üzente 13 éve
Érdekes hagyományos közép-ázsiai szárított termék a csuró (vagy csura), amely tehén- vagy birkatúróból készül.
A túrót megfőzik, egy kilyukasztott zsákban levegőre teszik, kicsepegtetik és megszárítják. Miután a zsákban jól megszáradt, szétmorzsolják és jól szétterítve kiteszik a napra szikkadni.
Az így készített csuró akár két évig is eláll, a targanával (tarhonyával) és a szárított vagy pácolt húsokkal együtt a lovas népek fontos ételtartalékai közé tartozik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás