Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát B Klári indította 16 éve
Mért jó levessel kezdeni az étkezést? Mi a szerepe?
Hozzászólások eddig: 24
Pongrácz Lászlóné üzente 14 éve
A mi családunk apraja nagyja szereti a levest, engem is igy szoktatott édesanyám hogy főétkezés nem mulhatott el leves nélkül, én is igy szoktattam gyerekeimet. Van h tartalmas leves egy jó kis palacsintával kitünő, más nem kell.
Szabó Gáborné üzente 14 éve
Vargánya leves az-az nagyon finom.Nagyon sok mindenhez használom,vagyis csinálok belőle.Szárítva van eltéve,annyit áztatok be amire szükségem van,és nagyon finom
Szabó Gáborné üzente 14 éve
Nálunk elképzelhetetlen az ebéd leves nélkül.Ha az van már nagyon könnyű egy második hozzá.Este is szívesen fogyasztunk egy tányérral vacsorára is.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Kedves Judit!
Ha este van a főétkezés nálad, akkor talán elfogadod a következő receptet. Nem tartalmaz hust és könnyü, minden benne van amire szükségünk van.
Párolt rizst és vajon párolt zöldséget / kapható inyenc zöldségkeverék/ összekevered. Megöntözöd natur joghurttal és a sütőben kis ideig sütöd. Reszelt sajtot szórjál a tetejére és éppen csak rámelegited. Utána gyümölcslé vagy egy alma.
Próbáld ki és jó étvágyat kivánok. Gaga
Kalmar Judit Andrea üzente 15 éve
Nem tudok tul jol magyarul, de a leves: az a mindenem! Sok finom zoldseg (en nem eszem hus / hal), mar alig varom az elso igazi spargat amit Limburgban szednek. Spargakremleves! Hmmmmmmmmmmm. Jammie!
Leves kiegesziti a napi folyadekajanlatot; tartalmaz vitamint (?) es valaminyie megtolti a gyomrot, vagy eppen inyencet csinal.
En itthon (Hollandia) sokszor eszem levest es egy szendvicset ebedre (nalunk este van a foetkezes), az egesz delutan faradas nelkul elszall!
VAn valakinek ajanlott receptje? (Hus en hal nelkul)? Koszonettel, Jut
Takács Tivadar üzente 16 éve
Szerintem az őseinktől maradt meg a szokás. Gondolom, hogy a folyadék bevitelnek egy okos formája volt. Szerintetek ők ettek már vargánya levest? Nekem az a kedvencem. :)
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Hát igen. Ez igazi keleteurópai dolog. Gárdosról írhatnál többet is. Én spec semmit nem tudok róla sajna. Előzmény: amcbodyguard, 2007-11-03 07:35Sok érdekes vélemény, most lássátok az enyémet.Nem minden kultúrában foglal el ilyen fontos szerepet az étkezésben, mint nálunk.Tulajdonképpen ez némileg szerencse is, hogy igy alakultak a szokásaink, nyílván több oka van ennek is.Ha már igy van, azt mondom, ez egy olyan hagyomány, amit érdemes megőrizni, sőt, ha lehet egy kicsit több hangsúlyt fektetni rá.Gondolok itt számos olyan egészségi problémára, ami a helytelen táplálkozási szokásokból ered:túlsúly, cukorbetegség, szív-ér-vérnyomás-keringés/koleszterin/, dagant, csontritkulás, immungyengeség,a többit nem is sorolom.Szóval a leves egyik lényege a "lé":víz-mint oldószer, és a benne főtt anyagokból kioldódott mindenféle tápanyag, vitamin, ásványi só, fitonutriensek, enzimek stb., és nem "zacskózott" ízesítők/vegeták/, hanem valódi füszerek, a bennük lévő természetes ízanyagokkal.Tulajdonképpen ezektől finom a lé, a leves.Gondoljatok csak a kávéfőzés menetére, mi is az amit megiszunk?A kávéból vizzel-gőzzel kiodott dolgok.A maradék:zacc, nekünk nem annyira táplálék, megy a virágföldbe stb.A levesnél egy kicist más a helyzet, a mardéka az alapanyagoknak nem teljesen zacc, bár a hasznos nagy része kioldódik, ill a rostok is darabolódnak, de azért mégis valamennyi rost marad a hagyományos főzés végére-tehát nem teljesen haszontalan, ha a benne főtteket is megesszük.Mivel a statisztikák szerint, mi magyarok jóval kevesebb zöldséget-gyümölcsöt fogyasztunk, mint az elvárt-ajánlott, és mint az európai átlag /ötöde/, viszont sokkal többször eszünk levest, mert megszoktuk, ezért ez némileg tudna ezen a nem kiváló helyezésünkön változtatni, ami a javasolt egészséges táplálkozást jelenti. Apropó, a levesről jutott eszembe:ismeritek-e Gárdos András nevét, aki "nagyot" tett le a világtáplálkozás asztalára ?
Takács Éva dr. üzente 16 éve
Sok érdekes vélemény, most lássátok az enyémet.Nem minden kultúrában foglal el ilyen fontos szerepet az étkezésben, mint nálunk.Tulajdonképpen ez némileg szerencse is, hogy igy alakultak a szokásaink, nyílván több oka van ennek is.Ha már igy van, azt mondom, ez egy olyan hagyomány, amit érdemes megőrizni, sőt, ha lehet egy kicsit több hangsúlyt fektetni rá.Gondolok itt számos olyan egészségi problémára, ami a helytelen táplálkozási szokásokból ered:túlsúly, cukorbetegség, szív-ér-vérnyomás-keringés/koleszterin/, dagant, csontritkulás, immungyengeség,a többit nem is sorolom.Szóval a leves egyik lényege a "lé":víz-mint oldószer, és a benne főtt anyagokból kioldódott mindenféle tápanyag, vitamin, ásványi só, fitonutriensek, enzimek stb., és nem "zacskózott" ízesítők/vegeták/, hanem valódi füszerek, a bennük lévő természetes ízanyagokkal.Tulajdonképpen ezektől finom a lé, a leves.Gondoljatok csak a kávéfőzés menetére, mi is az amit megiszunk?A kávéból vizzel-gőzzel kiodott dolgok.A maradék:zacc, nekünk nem annyira táplálék, megy a virágföldbe stb.A levesnél egy kicist más a helyzet, a mardéka az alapanyagoknak nem teljesen zacc, bár a hasznos nagy része kioldódik, ill a rostok is darabolódnak, de azért mégis valamennyi rost marad a hagyományos főzés végére-tehát nem teljesen haszontalan, ha a benne főtteket is megesszük.Mivel a statisztikák szerint, mi magyarok jóval kevesebb zöldséget-gyümölcsöt fogyasztunk, mint az elvárt-ajánlott, és mint az európai átlag /ötöde/, viszont sokkal többször eszünk levest, mert megszoktuk, ezért ez némileg tudna ezen a nem kiváló helyezésünkön változtatni, ami a javasolt egészséges táplálkozást jelenti. Apropó, a levesről jutott eszembe:ismeritek-e Gárdos András nevét, aki "nagyot" tett le a világtáplálkozás asztalára ?
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás