Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát B Klári indította 17 éve
Melyik konyha áll közel a te ízlésedhez: magyar, indiai, kínai, mexikói, japán, thai, angol, francia, spanyol, olasz, kóser, görög, török, arab....
Hozzászólások eddig: 35
LITTVÁNNÉ VALÉRIA üzente 15 éve
ÉN A MAGYAR/HAGYOMÁNYOS/ ÍZEK MELLETT MARADOK,DE SZÍVESEN ESZEM OLASZ,KÍNAI,KÓSER ÉS GÖRÖG ÉTELEKET.
toth győzőné ildikó üzente 15 éve
Én azt hiszem maradok a hagyományos, paraszti Magyar konyhánál, amit gyermekkoromban volt szerencsém sokáig enni, a nyári vakációk alatt! Ez a békés megyei és vasi hagyományos ételeket jelentette. Nagymamáim csodálatosan finom ételei és tüteményei állnak fönn a csúcson! Mit nem adnék, ha még egyszer ehetnék a Rozi Mama dödölléjéből tejfölös vargányapörkölttel jól meglocsolva, a legalább 6 féle húzott réteséből! Vagy Eszter mamám kemencében sütött süteményei kenyérsütéskor! Pedig ráadásul ebben az időben már megvakult! Vagy az orromban van a frissen levágott csirkékből készült paprikása, húslevese. A rokonunk fantasztikus galamblevese. Számomra ezek az ízek ma is a követendők. Ha sikerül létrehoznom, hát akkor vagyok elégedett. Szeretem még az Olasz konyhát, a pizzakenyeret vegyes zöldsalátával, és amit Thaiföldön Pattayán eszem mindig talán a legjobbat, a jó Fiorentínát ami viszont Olaszországban a legjobb, az amerikai jó kis Steaket, vagy a Thaiföldön evett sültzöldségeket csirkével. Ezek talán a kedvenceim.
B Klári üzente 15 éve
Nagyon tetszik nekem is a mi konyhánk változatossága. A középkorban a török hódoltság előtt még változatosabb volt. (Jó lenne visszahozni néhány reneszánsz ételkészítési szokást). És engem is meglepett az, hogy a Kaukázusban pl. helyi specialitásként igazi töltött paprikát szolgáltak fel, Moszkvában pedig olyan túrós táskát, amelyet itthon is bármelyik cukrászda büszkén kínálhatna. Brazíliában igazán magyaros ízek szerint, jó fokhagymásan készítették a sülteket, Kubában nyárson a disznósültet, Kína Jünnan tartományában Tibet mellett pedig bográcsgulyást ettem. Nem is beszélve Üzbegisztánról, Tadzsikisztánról, ahol szintén igen hasonló ízvilággal készítik a húsételeket, mint mi.
B Klári üzente 15 éve
Nekem is nagy élmény az utóbbi 1-2 évben újraélni gyerekkori ízeket illetve soha nem tapasztalt finom ételek ízét, illatát megtapasztalni az országszerte több helyen megrendezésre kerülő Magyarok vásárán vagy ünnepek alkalmával. Szerencsére egyre gazdagabb és értékesebb alapanyagokból és receptekből készítik pl. a kenyérlángost, péksüteményeket, sülteket és egytálételeket stb. Megfigyeltem, hogy nagyon jó joghurt, tej, kenyérlelőhelyek is alakulnak és a gazdák közvetlenül kezdik felhozni a vásárlókhoz termékeiket, terményeiket.
Vége az ízetlen gumikenyérnek, konzerv ízű tejnek? Hát jó lenne!
Dékányné V. Mária üzente 15 éve
Kissné Magdi üzente 15 éve
A Magyar konyha szines, változatos mindenki talál benne ízlésének megfelelőt ,úgyhogy osztom a véleményem
Lászlóval. Szép napot kívánok : Magdi
Zsidek László üzente 15 éve
Nekem még nem sikerült eldönteni, melyik kedvenc konyhám van a magyaron kívül. Bármennyire is furcsa az igazi hazai konyha annyira változatos, színes hogy elfogultság nélkül párját ritkítja. Itt most nem csak az elmúlt néhány évtized unalmas Só, bors, paprika, ízesítésre gondolok. Persze nem jelenti azt, hogy nincsenek gasztronomiai csodák a világban. Hiszen ha sok helyen járunk hihetetlenül változatos ízekkel találkozhatunk. Nagyon érdekes ha a hazaihoz hasonló étellel találkozunk, ez pédául gyakran előfordul Spanyolországban . Ettem itt olyan vargányás omlettet, mintha ezt egy bakonyi erdészházban készült volna. Ha Máltán betérünk egy hagyományos pékség kemencéje mellé (mert ott szabad) mintha egy alföldi falusi házikenyerével találkoznánk csak itt kisebb. De ha kutatok emlékeimben a beduin oázis különleges kenyere, pont olyan volt , mint amikor anyám a gyúrt tésztának a szélét a tűzhely szélén megsütötte nekem. Jellemző itt Sydneyben ha igazán finom magyaros kolbászt akarunk enni akkor a Chorizót kell vásárolni. Pedig az itteniek tényleg szeretik a magyarosnak hitt ízeket, de sajnos általában gyengécske utánzatok. Sok termék viseli kis hazánk nevét, ebből arra következtetek, hogy marketing értéke van a névnek. Tegnap talákoztam egy furcsa üzlettel. Svéd pizzéria, ráadásul vékony tésztájával, fafütéses kemencéjével, kitünő minőségű feltéteivel, tényleg jó volt. Mitől Svéd? fogalmam sincs. Persze zsugorodik a világ a szakemberek kutatják a különleges recepteket, néhány napja egyik francia sztár szakács lecsót készített műsorában. A modern világban jönnek mennek a receptek interneten vagy személyesen. Néhány évtizede a tejfölünket alig ismerték a világban ma itt finomabb tejfölt árulnak itt mint otthon, de ezt Kievben is megtapasztalhatjuk . Már csak egy adalék, tegnap néhányan beszélgettünk arról milyen az igazi körözött, egy ukrán, svájci, görög, thai, és egy nepáli, ja meg én. Ma készítek nekik, hogy megtudják.
Szemánné Horváth Ildikó üzente 15 éve
Nekem a török konyha ételei ízlettek leginkább külföldi útjaim során. Rengeteg friss zöldséget használnak, ami mindenképp követendő példa lenne. Olaszországban a fagylalt verhetetlen no és a cappuccino.
B Klári üzente 15 éve
Kedves Tamás! Nagyon finom lehet a vietnámi leves, amit leírtál. Egész kedvet kaptam hozzá.
én meg egyetemen tanultam vietnámiakkal. Mostanában unneplik az újévüket február elején. Emlékeim szerint valami töltött tésztát ettünk ilyenkor.
vida tamas üzente 15 éve
En Melbourne varos nyugati reszen elek, itt nagy szamban elnek Vietnami letelepultek es a legkedveltebb etel szamomra egy tanyer leves , amit izletesen foznek,rizs es tojasos tesztaval, valamint disznohus szeletekre vagva van benne, fot furj tojas,frissen felvagot corriander ,uj hagyma es buzacsira, na meg egy ket tengeri ijencseg,Citromot kipreseljuk a levesre,majd felvagot csipospaprikat, es szojaszoszal megontve , es az erdekessege hogy pacikaval esszuk azsiai szokasok szerint, telen en minden nap elfogyasztok egy tanyer levest, nem beszelve nagyon megfelelo az ara. A Footscray vasarlo kozpontban tobb mint 100 ilyen kis vendeglo van amelyiknek ez a specialitasa.Ha kell meleg az itt most van. Udvozletem mindenkinek Vida Tamas
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás