Világkonyha: Befőttek, lekvárok és máshogy tartósított gyümölcsök (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Befőttek, lekvárok és máshogy tartósított gyümölcsök

Ezt a témát B Klári indította 12 éve

Augusztus-szeptemberben egyszerre sok gyümölcs szakad a nyakunkba ha terem és a piacon is ilyenkor lehet legjobb áron hozzájutni.

Mit csináljunk belőle, hogyan tartósítsuk?

Hozzászólások eddig: 3

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

B Klári üzente 12 éve

Drága cukor helyett készítsünk mustszirupot vagy mustmézet!

A mustszirup vagy pekmez, peszmeg főzéssel besűrített szőlőmust. DK-Dunántúlon készítik magyarok, délszlávok és németek egyaránt. A mustot a tűzhelyen főzik, térfogatának ötödére, hatodára sűrítik, s végül sütőtökdarabokat tesznek bele. A kész pekmez híg lekvárszerű halmazállapotú, cserépfazékban teszik el. Lekvárszerűen, kenyérrel mártogatva fogyasztják. Mintájára főként a németek bodza- és cukorrépa-pekmezt is készítettek.

A pekmez régi kedvelt török édesség, a szőlőlé ilyen formában való fogyasztását a mohamedán vallás nem tiltja. – A szó és a készítmény DK-Európában az oszmán hódoltság nyomán terjedt el. A magyarok valószínűleg közvetlenül a törököktől tanulták, neve nálunk hangátvetéssel peszmeggé alakult. Színe és íze nyomán méz, szőlőméz, mustméznek is nevezték.

Válasz

B Klári üzente 12 éve

Mustban főtt sütőtök malacsült és hagymás burgonya mellé

Hozzávalók

1 liter musthoz annyi megtisztított, felkockázott sütőtök, amennyit a must ellep, 8-10 szem egész bors, kávéskanálnyi só, 1 dl 10 %-os ecet és 2 l víz az előkészítéshez

Elkészítés

A sütőtököt meghámozva, felkockázva 2 l vízből és 1 dl 10 %-os ecetből készült lébe tesszük és egy órán át állni hagyjuk. Ezután jól leöblítjük. Egy liter mustot lábosba öntünk, hozzáadjuk a borsszemeket és a sót, majd felforraljuk. Ekkor annyi sütőtökkockát adunk hozzá, amennyit a must ellep. Addig főzzük, amíg a tökbe egy fogpiszkálót könnyen bele tudunk szúrni, de ne főzzük túl puhára. A mustban hagyjuk kihűlni, majd üvegekbe rakjuk, üvegenként csipetnyi szalicilt teszünk a tetejére, lezárjuk és hűvös helyen tároljuk, nem kell kigőzölni.

Válasz

B Klári üzente 12 éve

Itt egy birsalmasajt-szőlő recept

2 l must
birsalma
50 dkg cukor
1 citrom reszelt héja

A birsalmát egy kevés vízzel megfőzzük, majd átpasszírozzuk. A must felét elfőzzük, majd annyi birsalmapépet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen. Hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg egy tányérra cseppentve gyorsan kocsonyás nem lesz. Utána vízzel kiöblített tepsibe öntjük, majd jól szellőző helyen megszárítjuk. Felszeletelve, porcukorral meghintve tároljuk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu