Világkonyha: Sikerült receptjeink (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sikerült receptjeink

Ezt a témát B Klári indította 13 éve

Írd le, ha finomra sikeredett egy általad megújított vagy kitalált étel. Jó lesz később magadnak is visszakeresni és újra elkészíteni...

Hozzászólások eddig: 8

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

B Klári üzente 12 éve

Csokiparfé

Tésztás ételek utáni édességként gyorsan elkészíthető:

Megolvasztunk mikróban öblös edényben vagy pohárban egy fél vajat (öt dekát).

Közben elkeverjük a csokifagyi port kb. 1 deci tejjel, ebbe keverjük a vajat.
Nagyon feldobja további kakaópor és/vagy kandírozott narancshéj, rum(aroma).

A legsikerültebb változat azonban az volt, amikor kókusz-csoki reszeléket szórtam bele.

10-20 perc a fagyasztóban és kész.

Válasz

B Klári üzente 12 éve

Hagymás rostélyos steak burgonyával és mustáros szósszal 4 főre

Nem nehéz csak sok idő az elkészítése...

Veszel egy 2-3 ujjnyi szelet kb. 1 kg-os rostélyosnak való marhahúst.
Kell még 1-2 nagy fej hagyma, kevés liszt, mustár, bors, cukor, egy paradicsom, só. 4-6 krumpli, currypor, őrölt kömény

Besózom a húst és a sütő rácsán elkezdem sütni, amíg szépen kirajzolódnak a rácsok rajta.
Aztán kevés vízben főzöm a húst és mellé rakom hámozva, kockákra vagy hasábokra vágva a krumplit.
Mikor a krumpli puha de nem túlfőtt, a húst a sütőbe rakom vissza a rostra, de aláteszek vizet, hogy ne száradjon ki.

A krumplit kiszedem egy serpenyőbe, amibe vajat olvasztok vagy olajat teszek és egy fél kiskanálnyi curryt, sót. Ebben lepirítom a krumplit, időnként megforgatva.

Kiveszem egy tányérra a krumplit és olajban a karikára vágott hagymákat kevés sóval és liszttel megpirítom.

A lét, amiben a hús főtt újra melegíteni kezdem. egy pohárba kikeverek mustárt, lisztet, az őrölt köménymagot, borsot, kevés cukrot és beleöntöm a vízbe. Ha egyszer felforrt kész.

Üveges aranybarnára sütöm a hagymát, ráhintek még kevés lisztet ha kell, hogy ropogósabbra piruljon.

A krumplit tányérokra osztom tálaláshoz. A szószt külön edénybe, a húst egy tálra és mindenki vág belőle.

Válasz

B Klári üzente 12 éve

Marcipános kalács - Kezdők és gyerekek is készíthetik!

Felvágom szeletekre a kalácsot.
Egy 150 g-os marcipánrudat szeletekben 20 deka vajjal (két 100g-os kockavaj) mikróban megolvasztom.
1-2 perc. Összekeverem és ráöntöm a kalácsokra.
Tortalappal is finom.
Szépen elterül rajta.

Válasz

B Klári üzente 13 éve

Tejszínes banánkrém

A csípős tarhonya után valami tejes desszertre vágytunk. Elővettem egy tejszínhab port és kevés tejjel villával összekevertem, majd egy banánt belevágtam (máskor kakaóport is raktam bele, úgy is finom), most viszont csak egy csepp rumot és összemixeltem. Hűtőben 2-3 óra alatt fagyi lett volna, de mi rögtön megettük tejszínnel a tetején.

Válasz

B Klári üzente 13 éve

Pásztortarhonya

Találtam a polcon egy negyed kilós kézzel készült (nagyobb darabos) tarhonyás tasakot és volt a hűtőben egy vastag szelet sütőben sült marhahús és pár szem hajában sült apró burgonya. A tarhonyát pecsenyezsír és olaj keverékében elkezdtem pirítani. Hozzáadtam két közepes kockákra vágott hagymát, kb. 20 centis kolbászt, kevés császárszalonnát meg a húst kis kockákra vágva. Mikor barnásra pirult a tarhonya, sót és csípős pirospaprikát raktam hozzá meg vizet hogy ellepje a tarhonyát és még két ujjnyira fölé. Őrölt köménymagot, kevés őrölt szerecsendiót és babért raktam bele, egy paradicsomot és 3 pici savanyított zöld csilipaprikát karikákra vágva. Mikor felforrt beleraktam vagy 5-6 (előre sütőben megsütött) krumplit negyedelve héjával együtt és közepes lángon kicsit kavargattam majd kis lángon lefedve megfőztem (teflon lábosban, nehogy leégjen). Nagyon ízlett mindenkinek.

Válasz

kustyánné erzsébet üzente 13 éve

Máglyarakás
A hét elején csináltam tejes foszlós kalácsot...mert valahogy kívántuk/a férjemmel/a kelt tésztát.Nem volt otthon mazsolám...keresgéltem és karácsonyról maradt aszalszilvát apróra vágva tettem a kalácsba.Eszegettük is 2napig amikor eszembe jutott,hogy van dióm is...a kalácsom kezd szikkadni,csinálok máglyarakást.Közben vettem mazsolát is.
Felszeleteltem egy fél rudat a kalácsból és féliter tej 3 tojássárgája 10dkg kristálycukor 1 vaníliás cukor keverébe áztattam .kb10dkg mazsolát vízberaktam ázni...15dkgdiót ledaráltam és összekevertem 10dkg cukorral.
Kivajaztam egy 30x25 jénait és beleraktam a kalácsot..a cukrosdiót ..a mazsolát..2 almát vékonyan leszeleteltem,azt is beleraktam.Mivel sok kalácsom volt ezért 2réteget csináltam,úgy hogy a tetejére alma kerüljön.kb3-4 késhegynyi
vajat rápöttyintettem..és be a sütőbe/közép lángon/20-25 pecig sütöttem.Közben felvertem a fehérjét jó keményre...majd 2-3evőkanál barackízt kevertem bele.Kivettem a sütőből és rákentem a tésztára,majd be a sütőbe újra.Kb 15 percre,hogy a hab zsemle színű legyen .Alig vártam,hogy kicsit hűljön....mhm...Isteni lett.
A fiam jött és azt mondta Anya..most ez lett a kedvenc sütim!!
U: I: Félkalácsom még van...lefagyasztottam...és ha jön jövőhéten a másik fiam Őneki is megcsinálom!

Válasz

B Klári üzente 13 éve

Párolt vörös káposzta céklával

Úgy hozta a sors, hogy a korábban vett cékla fonnyadni kezdett a konyha száraz meleg levegőjétől.
Épp készítettem a sült kacsacombhoz a már többször elkészített - a kacsa zsírjában vöröshagymán - párolt vörös káposztát, amikor rátévedt a szemem a fonnyadozó céklára. Gondoltam egyet és vékony, apró szeletekben belevágtam azt is. Kevés narancslét öntöttem rá meg mikor majdnem kész, a szokásos mandarinszeleteket. Most nem raktam bele őrölt köményt, csak egy pici sót. Kimondottan kellemes aromát adott a burgonyapüré mellett a kacsasültnek. Esetleg egy kis gyömbért, nád formájú citromfüvet elbírt volna még.

Te hogyan fűszereznéd ezt a fajta párolt vörös káposztát?

Válasz

B Klári üzente 13 éve

Malacsült ázsiai módra


Úgy kezdődött, hogy vettem egy szép malaccomb szeletet. Csont volt benne és bőr, vékony zsír vette körül. Ezektől megtisztítottam a húst és bepácoltam olaj-só-fokhagyma-citromlé és Kotányi Ázsia Shanghai wok fűszerkeverékkel egy napot.
Aki szereti, nem fontos megpucolni a húst, bőrrel-csonttal együtt is elkészítheti.

Meleg sütőbe raktam a pácolt húst kevés zsírra-olajra. Később öntöttem még hozzá vizet, hogy ne száradjon ki.

Közben kevés olajba sót tettem és beleöntöttem fejenként egy pohárnyi rízst egy teflonfazékban. Kevergetve beleöntöttem pár kanállal a sülő hús levéből és a Kotányi Ázsia Shanghai wok fűszerkeverékből egy keveset majd vizet, hogy két ujjnyira ellepte a rízst. Közeles, majd lassú tűzön főztem. Amikor elfőtte a rízsről a vizet, lefedtem és elzártam a lángot. Fedő alatt teljesen megpuhult a rízs, közben egy serpenyőben megint a hús zsírjában, olajjal kiegészítve vékonyra vágott káposztát és hagymát sütöttem, majd kevés sós vizet öntve rá, és a maradék Shanghai wok fűszert, félpuhára pároltam.

Felszeltem a húst vékony szeletekre, mellé a rízst és a káposztát. A káposztára piritott tisztított napraforgómagot hintettem.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu